Како природно да одгледате убав тревник

 • Споделете Го Ова
Emily Baldwin

Сопствениците на домови избираат да одржуваат органски или природен тревник од различни причини. За некои, тоа е посветеност на животната средина - пестицидите и хербицидите кои се користат во традиционалната нега на тревникот се пробиваат во водната маса и ги загадуваат луѓето, животните и растенијата.

Други се загрижени за тоа како пестицидите и хербицидите влијаат на домашните миленици и деца кои си играат на тревниците. А некои луѓе едноставно не сакаат да се справуваат со хемикалии дизајнирани да убиваат живи суштества.

Исто така постои и цена - и во време и во пари. Хемикалиите за тревниците можат да станат скапи, а кој сака да го поминува секој викенд косејќи тревник? Природните тревници имаат тенденција да бараат помалку косење, што значи повеќе слободно време за вас!

Без оглед на вашата причина, грижата за тревникот без хемикалии е најлесна ако одвоите време да создадете здрава средина во која тревите ќе напредуваат.

100% ПРИРОДЕН

Органски плевел & засилувач; Feed

Користете го за да спречите раковина, глуварчиња и повеќе! Пелетирано за лесно нанесување.

Со вистинските производи за нега на тревникот​  лесно е да се направи органски! Planet Natural има се што ви треба за да ја гарантирате најздравата можна надворешна средина. Треба помош? Нашиот тревник & засилувач; Блогот за уредување ви нуди идеи, информации и практично искуство што ви се потребни за да ја завршите работата како што треба.

Избор на трева

Многу луѓе веќе имаат тревник со кој работат, но ако не, поминете некое времеразмислувајќи за тоа каков тип на трева најмногу ќе одговара на вашите потреби. Одете на пат надвор и поставете си ги овие прашања:

 • Колку активно се користи тревникот?
 • Колку е изложено на сонце? Дали е различно во различни делови од дворот?
 • Колку вода сакам да користам?
 • Каква естетика барам?
 • Каква зимска боја правам Сакам?

Главните видови трева често произведуваат најздрави и најниски тревници за одржување. Зошто да одите дома?

 1. На автохтоните треви им треба минимално внимание.
 2. Потребни се помалку измени на почвата.
 3. Се троши помалку вода.
 4. Мајродните треви бараат помалку време од вас.
 5. Бидејќи овие треви се приспособени на вашата област, тие имаат тенденција да бидат поцврсти.

Размислете за садење разновидна низа сорти, наместо една или два. На овој начин вашиот тревник ќе може поспособен да издржи тешки услови на животната средина.

Косење

Кога е време да се коси тревникот, висината што ќе ја исечете секоја сечила влијае на нејзиниот иден раст.

 • Растенијата кои се прекратко косени стануваат под стрес.
 • Кратката висина на косење го спречува растот на длабоките корени, што значи дека ќе треба повеќе да наводнувате.
 • 15>Ако тревата е прекратка, има помалку од неа за да ја засенчи почвата, што доведува до побрзо губење на влагата.
 • Ако тревата е превисока, вишокот исечоци трева (кога ја косите) може да се задушат натрева.

Значи, која е совршената висина на косење? Погледнете ја табелата подолу за да дознаете.

Трева Висина на косење
Кентаки Блуграс 1 1/2″ до 2 1/2″
Рж трева 1 1/2 ″ до 2 1/2″
Fescue 1 1/2″ до 2 1/2″
Висок власатка 1 1/2″ до 3″
Бермуди 1/2″ до 1″
Св. Августин 1″ до 3″
Bentgrass 1/4″ до 3/4″
Стоножка трева 1″ до 2″
Zoysia 1/2″ до 1″
Бафало трева 2 до 3 инчи или оставете ја целосно неискосена

Ѓубрење

Прво, дознајте што и треба на вашата почва.

 • Земете примерок (со чиста алатка) од првите пет или шест инчи од вашата почва.
 • Испратете го во лабораторија за почва за тестирање. Повикајте ја локалната служба за доградба ако ви треба помош за лоцирање на лабораторија за почва.

Неорганските ѓубрива се на база на сол. Овие соли можат да предизвикаат акумулација на нитрати и нерамнотежа во pH вредноста на вашата почва. Дополнително, познато е дека ги уништуваат микроорганизмите кои имаат корист за почвата и растенијата што растат во неа.

OMRI LISTED!

Lawn Restore

Содржи само БЕЗБЕДНИ и ПРИРОДНИ состојки -- НЕ ѓубриво или хемикалии!

Органско ѓубриво со бавно ослободување! Ringer® Lawn Restore II (10-0-6)ги обезбедува основните хранливи материи кои создаваат густи, зелени тревници и длабоки, енергични коренови системи. Пелетирани за лесно нанесување. Секоја вреќа од 25 фунти покрива 5.000 квадратни стапки.

Ако сметате дека на вашиот тревник му треба ѓубрење, обидете се со органско ѓубриво од тревникот што има корист и за почвата и за тревникот. оставајќи ги исечоците од тревата на тревникот — или возење велосипед со трева — можете да им помогнете на растенијата да се грижат за себе. Погрижете се да ги растерате рамномерно (користете гребло за да ги раширите наоколу), а потоа подгответе се за позелен и потврд тревник.

Како возењето со трева ја подобрува тревата:

 • Помага во спречување на обични болести на тревникот
 • Ја намалува или елиминира потребата од вештачко ѓубриво
 • Обезбедува околу 2 lbs азот/1.000 квадратни метри тревник/годишно
 • Ја намалува количината на наводнување Потребно е
 • Нема повеќе да фрлате исечоци од трева!

Алатки за косење

Косилките за трева на гас исфрлаат многу ѓубре во воздухот. Според EPA, замената на секои 500 косилки на гас со косилки со немоторни ролни ќе го поштеди воздухот:

 • 212 фунти јаглеводороди (состојка на смог)
 • 1,7 фунти азотен оксид (состојка за смог)
 • 5,6 килограми иритирачки честички
 • 1724 фунти јаглерод диоксид

Косилките со ролна не произведуваат загадување, даваат искористете малку вежбање и оставете ги исечоците од тревникот на земја за возење на трева. Најдобро од се,не чинат многу. Дури и врвната косилка со туркање, како што е Scotts Reel Mower, ќе ви врати само 200 долари или помалку, за тоа каде почнуваат цената на косилките со погон на гас.

Целите на наводнувањето се да се одржи тревникот жив и да изгледа добро. За да го направите тоа, сакате да бидете сигурни дека тревата апсорбира колку што е можно повеќе вода.

 1. Вода ретко, но темелно (потопете на длабочина од 8-10 инчи). Ова ќе создаде подлабоки корени и ќе ја минимизира загубата на вода.
 2. Водата рано - додека е сеуште ладна - за да се минимизира загубата на вода до испарување. Со наводнување наутро, тревникот ќе има време да се исуши во текот на денот, со што ќе се спречи појава на мувла и други болести.

БЕСПЛАТНА ДОСТАВА!

RainWizard 50

Го снима истекувањето од вашиот покрив и го складира за не толку дождлив ден. Произведено во САД!

Еве систем за собирање дождовница кој е беспрекорен - со допир на магија. Бурето за дожд Rain Wizard 50 галон го доловува истекувањето од вашиот покрив и го складира за не толку дождлив ден. Кога вашата градина има потреба од дополнителна влага, само закачете црево на месинганата шпиц.

Кога да наводнувате почесто:

 • Ако имате глинени почви, Ќе треба да се наводнува почесто, но поретко бидејќи не се исцеди добро, а почвата може да се натрупа.
 • Песочните почви не ја задржуваат водата добро и ќе треба почесто наводнување (додадете компост илихумус во почвата за да се зголеми капацитетот за задржување вода).
 • На сите предели им треба повеќе вода во првите три години додека го развиваат својот корен систем.

Аерација и одлепување

Во здрава почва, микробите, дождовните црви и микроорганизмите ги разградуваат органските материјали и ја проветруваат почвата за вас. Затоа, направете пауза и оставете ги животните да работат за вас.

Ако вашиот двор е нов за природна нега, можеби ќе треба да користите алатка за проветрување на тревникот, што ќе помогне да се намали набивањето на почвата и сламата за да се дозволи вода , воздух и ѓубриво за да навлезат во зоната на коренот. Цврстите корени се императив за здрав тревник.

Совет: Ширење компост на тревниците — не премногу длабоко; не сакате да ги задушите сечилата на тревата - ќе помогне да се намали набивањето и да се подобрат условите на почвата.

Управување со штетници

Најважниот чекор во управувањето со штетниците е одржување на здрава почва - на тој начин вашиот тревник ќе напредува и ќе биде помалку отворен за напад од плевел и инсекти. Ако сте ги следеле сите други совети на оваа страница и сè уште имате проблем со штетници, продолжете да читате.

ТОА Е ОРГАНСКО!

Grub Killer

Лесно за користете, само поврзете се со вашето градинарско црево и третирајте ги проблематичните области.

Не дозволувајте штетниците да ви ги расипат дворот и градините! Safer® Grub Killer е ефикасен на незрели ларви на обични штетници од тревникот, вклучувајќи ги јунските бубачки, бубачки, јапонски бубачки, штурците од молови, бубачки и бусенвеб-црви. OMRI-Наведена за употреба во органско производство.

Пиреј

Нереално е да се очекува дека воопшто нема да имате плевел, но можно е да ги држите под контрола со следејќи ги советите подолу.

 • Засадете разновидна култура на тревни треви. Ако се појави ситуација што една или две сорти не можат да ја толерираат, плевелот ќе почне да го преплавува тревникот. Меѓутоа, со поразновидна низа треви, веројатно ќе има еден или два вида кои можат да ги надминат сите неповолни услови.
 • Пробајте ја прастарата практика на рачно плевење. Може да одземе време, но со вистинската алатка не е премногу лошо. Потоа, засадете семе од трева во дупките оставени од отстранетиот плевел.
 • Тревниците кои се исечени високо ќе засенат многу плевели.
 • Оброкот од пченка со глутен може да се примени како убивач на плевелот пред да се појави. Се покажа дека го инхибира растот на глуварчињата, крабната трева и многу други годишни плевели.

Болеста

 • Штетниците на растенијата обично се појавуваат кога има премногу остатоци од пестициди и нема доволно органски материјал и кислород во почвата што предизвикува смрт на здрави бактерии. Поправете го ова со додавање компост и течен екстракт од алги.

Инсекти

 • Повторно, природно растените тревници имаат помала веројатност да имаат проблеми со инсектите, но ако имате тревници, црви или некои други штетници на тревникот треба да размислите за органски раствори за контрола на штетници. Ако сè друго не успее, засади висока власатка,кој е отпорен на грмушки.
 • Некои инсекти може да се убијат со мешавина од течност за миење садови и вода.
 • Закачете хранител за птици во близина за да користите контрола на птичји бубачки.

Препорачани производи

Супер природни (9-0-5)

Секоја кеса од 18 £ покрива 2.000 квадратни стапки и трае до 3 месеци по нанесувањето.

Органски убиец на трева

А БЕЗБЕДНА алтернатива на RoundUp® на која и веруваат градовите и општините.

Хортикултурен оцет

Содржи 20 % оцетна киселина и вклучува екстракт од јука за да делува брзо -- во рок од неколку часа!

Bio-Turf (8-3-5)

Одржува вашиот двор да изгледа добро  низ подемите и падови што ги носи секоја година.

Млечен спори во прав

Лек број 1 за бели грмушки на трева! Млечниот спори е безбеден, ефикасен и лесен за употреба.

Емили Болдвин е ентузијаст за природата со страст за градинарство. Обучена хортикултурка, таа има неколкугодишно искуство со работа со растенија и зеленило во различни средини, вклучувајќи јавни паркови и приватни градини. Со остро око за детали и природен талент за дизајн, Емили може да создаде неверојатни надворешни простори кои се и естетски пријатни и функционални. Нејзиниот блог, Garden Blog, е платформа каде што таа го споделува своето знаење и експертиза за сите работи поврзани со градинарството, вклучувајќи совети, трикови и проекти за сам на себе. Без разлика дали сте искусен градинар или почетник кој сакате да ја започнете вашата прва градина, блогот на Емили обезбедува вредни информации и инспирација за да ви помогне да ги постигнете вашите градинарски цели.